De koers van het aandeel AMC springt omhoog! Moet ik nu kopen?

Jonge dame die vanuit het kantoor aan huis werkt tijdens een pandemie van het coronavirus.

De aandelenkoers van AMC Entertainment (NYSE: AMC) steeg dinsdag met 25% en kwam weer tot leven na enkele weken van dalingen. Inderdaad, tussen half juni en half juli daalden de aandelen van de bioscoopgigant met meer dan 50%. In de afgelopen 12 maanden is het aandeel bijna 940% gestegen.

 

Beurskoers AMC-aandelen

Telkens wanneer ik kijk naar het kopen van een aandeel na een grote verhuizing, probeer ik altijd te begrijpen wat de activiteit in de eerste plaats heeft veroorzaakt. Als het gaat om de prijs van het AMC-aandeel, lijkt het mij dat er twee redenen zijn waarom het aandeel is gestegen. Kpn koers aandelen is verhoogd.

 

 

Ten eerste publiceerde het bedrijf maandagavond spannend nieuws. Het management vertelde investeerders dat het, na enkele miljarden dollars uit de markt te hebben gehaald, twee voormalige Pacific Theaters-locaties in de omgeving van Los Angeles zou kopen. Het bedrijf zei ook dat het in gesprek is met andere eigenaren van onroerend goed over het opkopen van meer gesloten locaties.

 

Koers aandeel gestegen

Dit lijkt mij een verstandige strategie. Omdat de koers van het AMC-aandeel is gestegen, heeft het management geld opgehaald door nieuwe aandelen op de markt uit te geven. Deze problemen hebben het bedrijf geholpen schulden af ​​te lossen en geld in te zamelen om de lichten tijdens de pandemie aan te houden. Andere bioscoopexploitanten hebben niet zoveel geluk gehad. Velen zijn gedwongen voorgoed te sluiten.

 

Het ziet ernaar uit dat het management van AMC daar nu van gaat profiteren. Door het geld dat uit de markten wordt opgehaald te gebruiken om gesloten theaters tegen gereduceerde prijzen te verwerven, kan het management het herstel van het bedrijf mogelijk een boost geven door groei. Verder heeft de groep ook haar balans versterkt door schulden af ​​te lossen met de geldmiddelen die uit de markt worden gehaald.

 

Deze deals lijken niet de enige reden te zijn waarom de koers van het AMC-aandeel dinsdag steeg. Het lijkt er ook op dat shortsellers uit hun posities worden gedrukt. Ongeveer 15% van de uitstaande aandelen van het bedrijf is uitgeleend aan shortsellers. En sommigen van hen moesten mogelijk hun posities terugkopen toen de aandelenkoers in waarde steeg. Deze aankoop kan brandstof op het vuur hebben toegevoegd. Huidige kendrion koers is omhoog.

 

Tijd om te kopen?

Als ik voorbij de strijd tussen kopers en verkopers op de markt kijk, denk ik dat AMC een aantrekkelijke speculatieve investering is, ondanks dat het bedrijf nog steeds veel schulden heeft. AMC had tot eind maart $ 5,5 miljard aan langlopende schulden en $ 842 miljoen in contanten.

 

Hoewel het bedrijf in staat is geweest om geld van investeerders in te zamelen om leningen af ​​te betalen, zal er altijd een risico zijn dat leners zich uiteindelijk zullen afkeren. Bovendien zou een nieuwe golf van coronavirus de groep kunnen dwingen haar theaters weer te sluiten of de capaciteit te verminderen. In deze situatie zou het bedrijf opnieuw uitwijkmanoeuvres moeten nemen om te overleven.

 

Toch vind ik de koers van het aandeel AMC per saldo een aantrekkelijke manier om te investeren in het wereldwijde economische herstel. Zolang het bedrijf kapitaal van zijn investeerders kan blijven aantrekken, denk ik dat het een mooie toekomst kan hebben.

 

Topaandelen in het VK voor 2021

 

Rupert Hargreaves heeft geen positie in de genoemde aandelen. The Motley Fool UK heeft geen positie in de genoemde aandelen. De meningen die worden geuit over de bedrijven die in dit artikel worden genoemd, zijn die van de schrijver en kunnen daarom verschillen van de officiële aanbevelingen die we doen in onze abonnementsdiensten zoals Share Advisor, Hidden Winners en Pro. Hier bij The Motley Fool geloven we dat het overwegen van een breed scala aan inzichten ons betere investeerders maakt.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *